2020 01 AGENDA JANUARI

U kunt terecht voor:

-Rustmetingen en inspanningstesten (loop na 6 weken voorbereiding/ 24 trainingen een halve of hele marathon)

-ChiRunning of ChiWalking personal training of groepsworkshop op aanvraag

-Mind5training (www.mind5training.com): sport en gevechtssport wordt gebruikt als metafoor voor personal leadership, stressbestendigheid en energie efficiëntie. Dit kan zowel in een persoonlijke

begeleiding als met groepen in bijvoorbeeld een bedrijfstraining in een 6-weekse training.

 

19 Januari: Op weg naar je 1e Ultraloop 1 van 4 Vaals (27km)

Registratie hier voor alle 4 de trails.
Je kunt met een juiste voorbereiding veel verder lopen dan je dacht. Ultralopen is namelijk pakweg slechts 30% fysiek en maar liefst 70% mentaal. Dit verklaart de misvatting dat verder lopen fysiek moeilijker zou zijn. Ultralopen is een bijzondere discipline, want niemand is hetzelfde, weinig is vastgelegd zoals bij een marathon en je moet juist leren om zelfsturend te zijn. Maar ultralopen kent dus (gelukkig) geen vaste regels, die moet je voor jezelf leren ontdekken en vandaar krijg je geen vaststaand protocol mee!
Een ultra loop je vooral tegen jezelf. Veel ultralopers zijn daarom ook van een apart slag gemaakt. Je moet kunnen (en anders leren) omgaan met tegenslagen, verandering van strategie, omgang met zelfoverschatting en zelfonderschatting. En het mooie is: de mentale kant kunt je niet meer ont-trainen, terwijl zonder training wel je fysieke capaciteiten verzwakken. Maar in groepjes samenlopen is voor verreweg de meeste lopers een sterke mentale ondersteuning.
 
Maar ultralopen gaat ook gepaard met intense vriendschappen, sterke verhalen, diepe emoties, afzien en zelfs hallucinaties, runners’ high en runners’ deep (“waar ben ik in godsnaam mee bezig?”). Totdat je over de finishlijn komt en je jezelf feliciteert: “Ik heb het gehaald!” en een intense blijdschap, die vaak maandenlang bij je blijft, komt over je heen.
 
Met een rust van telkens ongeveer een maand lopen we rustig maar gestaag respectievelijk 26, 38, 50 en 67km met een gemiddelde van 7-8km op zeer divers terrein (met drinkpauzes en plaspauzes erbij komen we meestal op een totaalgemiddelde van ca. 6km/u). Je kunt dus zelf hier in een opbouw schatten waar je eigen limiet ligt, maar je krijgt tevens voldoende begeleiding op gebied van techniek, praktijk, voeding, lopen op hartslag, lopen op GPS of kaart, mentale en fysieke trucjes en materiaalkeuze.
 
We starten en stoppen deze eerste keer in Lodge 7 bij Vaals, maar we doen rustig aan! Ruim 26km en 650 hoogtemeters. Zet aub je auto op de parkeerplaats aan de overzijde van de weg, want er kan moeilijk worden gedaan als je niet direct daar naar binnengaat. De enige toiletmogelijkheden onderweg zijn in het bos, houd het daar ook aub schoon.
Deze korte maar best stevige opzet is goede manier om uit te vinden waar je huidige limiet ligt. Ik ga er van uit dat je al probleemloos een kilometer of 15,16 kunt lopen op dit tempo van 7-8km/u zonder in het rood te gaan, want anders ben je vanaf een kilometer of 50 het haasje. De snellere lopers kunnen constant “dweilen” en lopen dus per saldo extra kilometers.
 
In gezamenlijk overleg kun je later alsnog instappen. Neem hiervoor contact op.
 
Na afloop koffie/thee bij het Hijgend Hert. We zijn dus ongeveer 4 uur onderweg.
Deze loop gaat grofweg in een 8-vorm, waardoor je nooit heel ver weg bent van het Hijgend Hert om terug te keren mocht er iets ernstigs aan de hand zijn
Meer info: info@run-real.com (Willem Mücher)

 

 

Comments are closed.